فاز اول سامانه نرم افزاری نظارت و حسابرسی تعاونی های روستایی 22 بهمن امسال به بهره برداری می رسد.رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی در گفت و گو با خبرنگار خراسان نظارت و حسابرسی تعاونی ها را از وظایف حاکمیتی این مجموعه دانست که برای سرعت، دقت و صحت این کار و با توجه به گستردگی حدود 6 هزار تعاونی، ایجاد سامانه یک پارچه نرم افزاری طراحی شده تا در 22 بهمن امسال فاز اول آن به بهره برداری برسد.مهندس موسوی با اشاره به اتصال شبکه سازمان مرکزی تعاون روستایی به اتحادیه های سراسری و استانی گفت: بهمن سال آینده 6 هزار تشکل روستایی شامل 5 هزار و 600 تعاونی و 400 اتحادیه تعاونی، شهرستانی و استانی به شبکه متصل می شوند تا با دقت و صحت بیشتری نظارت شوند.به عقیده وی حدود 6 هزار تعاونی روستایی با 6 میلیون عضو در 57 هزار و 202 روستای کشور فعالیت می کند که با توجه به زیرساخت ها و توانمندی های سخت و نرم افزاری خود در بحث توسعه اقتصادی کشور، نقش محوری دارند.به علاوه برای ساخت این جامعه هدف (روستائیان و کشاورزان)، استفاده از توانمندی ها و سرمایه گذاری از خرد و دانش آن ها و ارتقای آن، بستر توسعه آن ها در قالب تعاونی ها فراهم شده و سازمان مرکزی برای تحقق این منظور 6 هدف را دنبال می کند.وی مهندسی، بازنگری و اصلاح ساختار تعاونی ها را با محوریت ارتقای توانمندی های فردی، فنی، مهارتی، مدیریتی و تخصصی از جمله اهداف برشمرد. ...
آموزش و توانمندسازی تعاونی ها، آسیب شناسی و کارآمد ساختن تعاونی های زیان ده و غیر فعال طرح جدیدی است که به گفته وی، امسال در دستورکار قرار گرفته و اوضاع 100 تعاونی غیر فعال و زیان ده با مشارکت اعضا بهبود می یابد.
به علاوه انتخاب و نظارت تعاونی های الگو در استان ها متناسب با فعالیت تخصصی آن ها برنامه دیگری است که طی آن تعاونی های الگو، شناسایی، ویژگی های آن ها را بررسی و ثبت شده و توسعه و تعمیم آن ها در قالب این طرح پیگیری می شود.
ایجاد عملکرد شبکه ای برای تعاونی ها محور دیگری است که به نظر موسوی این تشکل ها علاوه بر فعالیت عام در توسعه بخش کشاورزی و خدمات، در متن زنجیره اقتصادی قرار گرفته و در یک سال باقی مانده از برنامه چهارم توسعه اقتصادی ایجاد تعاونی تخصصی، بر اساس محوری ترین تولید کشاورزی هر استان مورد توجه است.
بر این اساس با تولید 13 هزار تن زرشک در خراسان جنوبی 14 هزار هکتار سطح زیر کشت این محصول به عنوان محور انتخاب شده تفاهم نامه مورد نظر در خصوص حمایت همه جانبه مسئولان در بخش های مختلف اعم از صنعت، بازرگانی کار، بانک ها و سازمان مرکزی تعاونی روستایی و... با استاندار خراسان جنوبی منعقد شد.
وی به تشکیل اتحادیه تخصصی در یک سال اشاره کرد و گفت: این اتحادیه شامل چندین تعاونی است که تامین نهاده ها، ماشین آلات، خرید محصول، سردخانه، انبار و صنعت مرتبط، توزیع در داخل و صادرات و... را پیگیری می کند.این مسئول افزود: حدود 200 میلیارد تومان تسهیلات بنگاه های کوچک زودبازده، طی تفاهم نامه با وزارت کار برای تحقق این هدف در اختیار سازمان قرار گرفته که بر اساس پیشرفت فیزیکی کار در استان و طرح های دارای توجیه فنی، اقتصادی و مالی و بعداز تایید در کارگروه های مربوط اعطا خواهد شد.
به علاوه استاندار خراسان جنوبی نیز وعده داده که برای تامین تسهیلات بانکی و زیرساخت های مورد نیاز این طرح مهم هیچ محدودیتی وجود ندارد.
وی از پیگیری 3 طرح برای تامین منابع مالی تعاونی ها به عنوان یک زیرساخت خبر داد که ایجاد سیستم حمل و نقل مربوط به شبکه تعاونی های روستایی و کشاورزی از آن جمله است.
وی ایجاد صندوق های اعتباری را مورد دیگری عنوان کرد و توضیح داد: تاکنون 900 واحد اعتباری با 480 میلیارد ریال سرمایه کشاورزان و روستاییان شکل گرفته و امید است با توسعه این صندوق ها و تعاونی های اعتبار بتوان 25 درصد نیاز منابع مالی شبکه به صورت درونی تامین شود.
کارآمدسازی و بهبود عملکرد تعاونی ها از دیگر وظایف تعاون روستایی است که 6 طرح برای تحقق آن تعریف شده، ایجاد سیستم بازاریابی محصولات کشاورزی به عنوان یک نکته محوری در آن گنجانده شده زیرا پیوند دهنده بین صنایع مرتبط و بازرگانی است.
طرح های جامع تامین و توزیع نهاده های کشاورزی و خریدهای تضمینی و توافقی محصولات کشاورزی به گفته او از دیگر برنامه های مورد نظر است./خراسان